Український національний вид спорту – хортинг є справжньою перлиною національної бойової культури. Українська федерація хортингу веде дуже важливу, потужну роботу по вихованню молоді в дусі любові до нашої Батьківщини. Методика спортивної підготовки хортингу розроблена на фундаментальному науковому підґрунті тому її застосування, в різних ланках державної системи освіти, є ефективним шляхом фізичного та духовного вдосконалення людини – будівника незалежної української країни.

Керує Українською федерацією хортингу Станіслав Ігорович Федоров – відомий фахівець зі спортивних єдиноборств, ефективний менеджер та поважний спортивний педагог, який багато робить для розвитку та популяризації хортингу не тільки в Україні, а й в усьому світі.

В Харківській області хортинг розвивається швидкими темпами. Харківську обласну федерацію хортингу очолює заслужений тренер України, доцент кафедри фізичного виховання та спорту ХНУРЕ, кандидат наук з фізичного виховання та спорту Андрій Миколайович Литвиненко. Розроблені плани подальшого інтенсивного розвиту хортингу який дасть зростання кількості спортивних клубів та відповідно спортсменів різного віку, зростання кваліфікаційного рівня тренерсько-викладацького складу, викладання хортингу в системі шкільної освіти та закладах вищої освіти.